Livvakten

Advokater kan vara farliga
Om boken

Miljardären Marin Spendel mördas.
Köhlers advokatbyrå blir de som ska företräda frun Anita om misstankarna mot henne som makens mördare.
Ebbas främsta uppgift är att gräva fram den dolda sanningen och hon har en fördel, hon är en fd polis och har goda kontakter med utredarna inom polisväsendet.
Att hamna i den undre världen med droger, trafficking och skjutningar men en oväntad rekrytering inom Spendels toppskikt får Ebba att rikta ögonen på Bianca och frågorna är många kommer de närmare sanningen?

Livvakten är andra delen av Ebba Tapper.

Att kastas in i handlingen på en gång är ett smart drag av författaren, för vem kan motstå att kasta sig över sidorna bara för att få fram sanningen.
Här får man uppleva både nutid och månader i förväg av karaktärerna Bianca och Ebba.
Vilket gör hela boken oerhört spännande då man kastas emellan olika händelser med olika typer av driv.
Att man även får olika vändningar som man inte ens såg komma är en underbar, njutningsfull och genial idé. Jag får verkligen njuta av varje sida då miljöbeskrivningar är perfekta och karaktärer som man både älskar och hatar.

En sak som jag har upptäckt med Anna Karolinas böcker hon har alltid någon form av en obehaglig äcklig scen som får en att rygga till lite. Men man ska väl alltid ta med sig något från en bok, eller hur?! Vad jag tyckte om just den osmakliga beskrivningen behåller jag för mig själv. Fast jag älskar att bli överraskad och det är något som Anna Karolina kan göra med mig som läsare flera tusen gånger och få med mig på tåget utan att man släpper fokusen.
Polisarbetet runt ett mord eller ett försvinnande eller vad det nu kan vara är något jag uppskattar att läsa om. Välskriven på alla plan.
Jag ser framemot att återse Ebba och hennes näsa för mysterier.

Mitt betyg blir full pott;
fem av fem möjliga.