Senaste recensionen

Om boken:

Hon sitter i bilen med maken Edvin i tron att besöka en gemensam vän. Platsen de kommer till är en psykiatrisk avdelning. Maken får henne tvångsintagen och anklagad att för att dödat deras barn under en psykos. Innanför väggarna startar hennes kamp för att bli fri och om striden om den felaktiga intagen. Hon gör allt för att bli frisläppt och hjälpen kommer från ett oväntat håll.


Min reflektion:

O MY GOD!! En spänningsroman utan dess like. Fastnade redan efter 20 minuter in i boken. En härlig katt och råtta lek som tar otroligt många vändor. Jag som läsare blir helt förvirrad, på ett positivt sätt. Vilken sida ska man stå på hans, hennes eller någon annans för vem är skurken och vem är offret?

Patient 43 är väldigt välskriven och den inger trovärdighet när det gäller psykisk ohälsa och manipulativa sidor, man kan känna skräcken, obehaget men även den bottenlösa förtvivlan. Men man kan även ta på kämpaglöden som bor hos alla karaktärer, de får man inte glömma för de kryper in under skinnet och klöser.

Det är så många obehagliga känslor i omlopp men på något sätt så finns det ändå ett hopp även om den är liten så finns den.

Jag bugar och bockar samt tackar att jag fick tipset att läsa Patient 43. Fantastisk debut!!

Läs bara läs för den går inte att släppa. Callin gör berättarrösten helt perfekt.

PATIENT 43

Kia Hedman

Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar 

Utgivningsdatum

2022-04-12

Förlag

Bookea

ISBN 9789189534841

Hör gärna av dig om du har några frågor eller synpunkter. Jag återkommer till dig så snart som möjligt!