Böcker

Romance

I tystnaden fanns sanningen

Pernilla Enmark

Förlag: Everlasting publisher.

Genre: Romance

Utgiven: 2022-08-03

ISBN: 978918898934i

I tystnaden fanns sanningen

I novellen får vi möta Maria som går igenom de sista sakerna efter morfaderns bortgång. I en låda återfinns gamla brev som Maria och dottern börjar att sortera efter datum och det är nu en försvunnen tid börjar, i morfaders fotspår.


En resa i vinterns köld, fienden lurar i skuggorna och när man minst anar händer det ofattbara.
Vad det är, får ni läsa I tystnaden fanns sanningen.
En vacker och välskriven novell där allt kan hända. Älskar att noveller kan ta olika turer och jag som läsare vill bara ha mer av det vackra.

 

Mitt betyg blir tre av fem

Ljudbok

Je m´appelle Agneta

Emma Hamberg

Inläsare: Av författaren själv

Pirat förlaget

Antal sidor 314

Utgivningsdatum

2021-03-24

ISBN

978916423468

 

Je m´appelle Agneta

Agneta tillhör den osynliga skaran av människor. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill ha pengar. Arbetskamraterna visar inget som helst intresse för henne.
Maken Magnus har bara sina intressen så som fågelskådning och som friskvårdsportare. Kroppen ska vara fri från diverse onyttigheter, något han förespråkar hela tiden. Vad han inte vet är att Agneta har sin hemliga gömma av rödvin och marmelad bakom frysen. Dessa njuter hon av när han inte ser.
En radannons i tidningen väcker Agnetas intresse, annorlunda formulerad och platsen är Saint Carelle, Provance, Frankrike. Sagt och gjort, står hon några dagar senare i den lilla byn, till allas förvåning inklusive henne själv. Det är nu det stora äventyret börjar.

 

Je m´appelle av Emma Hamberg har erövrat sin läsare med boken. Själv tog det typ två timmar i två omgångar att ta till mig boken. Den gav mig en behaglig känsla men inget mer. Att finna sin egen röst och ta mod till sig att genomföra förvandlingen, tar jag givetvis med mig och miljöskildringarna är verkligen underbara likaså karaktärerna. Trots det hittar jag ändå inte den rätta känslan för boken även om den är välskriven med humor och allt.
Relationer är verkligen inte lätta att hantera, den till familjen och de fransktalande karaktärerna där hon inte knappt kan göra sig förstådd föll mig inte alls i smaken.
Jag är i alla fall glad att jag lyckades ta mig igenom den med ett litet intresse hur den skulle avslutas.

 

Mitt betyg blir tre av fem möjliga. 

 

 

Run Rose Run

Dolly Parton och James Patterson

Uppläsare: Ella Schartner

 

Bazar Förlag

 

Run Rose Run

Annielee, ung och en kvinna med ett mål i sikte. Bli en framgångsrik countrysångerska. Resan dit blir lite knackig men på en bar i Nashville får hon äntligen börja stå på scen och sjunga sina egna låtar om det hårda liv hon levt.

Den stora countrydrottningen Ruthanna får nys om den unga kvinnan och tar henne under sina vingar och lovar att hon en dag blir en stor stjärna.

Hade nog lite för höga förväntningar på Run Rose Run.

Det märks att Dolly har vävt in all den kunskap som finns i den mansdominerade branschen, men även en stark övertygelse om att lyckas.

Dolly har gjort en skiva som heter Run Rose Run och den ska vara inspirerad av boken? För det finns en hel del låtstrofer i boken. Får se om jag lyssnar på den vid ett senare tillfälle.

James Patterson är en mycket bra författare som skriver spännande böcker. (Noveller i mitt fall som jag läst) så han gjorde ett bra jobb.

I boken är det lite riv i början när man kastas in i handlingen sen går ett litet tag innan nästa driv kommer sen avslutas med en explosion av händelser. Så i det stora hela upplevde jag den lite svajig.

Även om jag inte hoppade högt av boken så gjorde Ella Schartner en fantastisk jobb med att läsa in boken. Kunde lika väl ha avslutat boken men den hade något som gjorde att man var tvungen att veta hur det går för Annielee och resten av karaktärerna.

Så mitt betyg blir tre av fem möjliga. Och det blir klart godkänt pga de lite riviga delarna.

Livvakten

Anna Karolina

Bokfabriken AB

Livvakten

Miljardären Marin Spendel mördas.

Köhlers advokatbyrå blir de som ska företräda frun Anita om misstankarna mot henne som makens mördare.

Ebbas främsta uppgift är att gräva fram den dolda sanningen och hon har en fördel, hon är en fd polis och har goda kontakter med utredarna inom polisväsendet.

Att hamna i den undre världen med droger, trafficking och skjutningar men en oväntad rekrytering inom Spendels toppskikt får Ebba att rikta ögonen på Bianca och frågorna är många kommer de närmare sanningen?

 

Livvakten är andra delen av Ebba Tapper.

 

Att kastas in i handlingen på en gång är ett smart drag av författaren, för vem kan motstå att kasta sig över sidorna bara för att få fram sanningen.

Här får man uppleva både nutid och månader i förväg av karaktärerna Bianca och Ebba.

Vilket gör hela boken oerhört spännande då man kastas emellan olika händelser med olika typer av driv.

Att man även får olika vändningar som man inte ens såg komma är en underbar, njutningsfull och genial idé. Jag får verkligen njuta av varje sida då miljöbeskrivningar är perfekta och karaktärer som man både älskar och hatar.

 

En sak som jag har upptäckt med Anna Karolinas böcker hon har alltid någon form av en obehaglig äcklig scen som får en att rygga till lite. Men man ska väl alltid ta med sig något från en bok, eller hur?!  Vad jag tyckte om just den osmakliga beskrivningen behåller jag för mig själv. Fast jag älskar att bli överraskad och det är något som Anna Karolina kan göra med mig som läsare flera tusen gånger och få med mig på tåget utan att man släpper fokusen.

Polisarbetet runt ett mord eller ett försvinnande eller vad det nu kan vara är något jag uppskattar att läsa om. Välskriven på alla plan.

Jag ser fram emot att återse Ebba och hennes näsa för mysterier.

 

Mitt betyg blir full pott

Fem av fem möjliga

Sweet cheeks

K Bromberg

Everlasting Publisher int.

SWEET CHEEKS

Saylor står i bageriet och får en inbjudan till ett bröllop men det är inte vilket som helst utan till ex fästmannens. Planen är att hon inte ska gå men lyckas ändå på något sätt tacka ja till bröllopet och samtidigt kryssa i +1. Problemet är att hon är singel. Vem ska hon ta med?

En dag står han bara där och alla hennes känslor börjar åter att bubbla.

Hayes har följt sin stora dröm och blivit en framgångsrik skådespelare. Ett besök hos barndomsvännen kliver Hayes rakt in i bageriet och möter den flicka han för så länge sen lämnade utan att ta farväl. Känslorna ramlar över honom som ingen tid har förflutit dem emellan.

Hans erbjudande att bli hennes +1 till bröllopet är kanske inte så genomtänkt men nu måste de se om de kan lura både gäster och dem själva att det finns heta känslor.

Här har vi verkligen en smällkaramell!! Som jag har fått njuta av kärleken som sprakar mellan karaktärerna, jisses vilken orkan av känslor. Även om det inte alltid är det lättaste att vara kär i en kändis med alla problem som kan uppstå. Det blir riktigt roligt emellanåt när olika situationer dyker upp. Att ha beundrare som gör helt galna saker är fantastiskt underhållande fast karaktärerna är inte så dumma de heller.

Vill man ha en magiskt underhållande bok så kan jag varmt rekommendera Sweet cheeks. Problemet är bara att man blir sjukt sugen på cupcakes för de har en ledande roll i både kristyr och att mumsa på. Användningsområdena är många och de erotiska scenerna är inte så dumma de heller.

Jag blev helt uppslukad av boken och den är rena rama explosioner av underbara känslor. Sweet cheeks har fastnat i mitt hjärta och jag vill inte att ni missar denna skönhet.

Köp genast ett ex av boken för ni kommer aldrig att glömma denna.

Mitt betyg blir full pott!

Fem av fem möjliga

Älskar att hata dig

Lovisa Wistrand

Ordberoende Förlag AB

Älskar att hata dig

Bianca är en miljökämpe ut i fingerspetsarna. Medan Adam mer än gärna lämnar skräpet där han står.

När mobiloperatören Future söker en VD så måste Bianca först börja på kundtjänst under sex månader. Adam söker externt men ledningen stället även här ett krav. Han måste sluta flörta med alla kvinnor på jobbet. Detta innan ledningen tar ett beslut vem som får jobbet.

Känslorna dem emellan är avsky men en annan känsla kommer smygande, gränsen är hårfin.

Hatkärlek är något jag är väldigt bekant med när man läser något av Lovisa. Kärleken är som en bubblande kittlande gryta där inga känslor är förbjudna. Humor blandat med känslan av att man hatar och älskar samtidigt är så underhållande.

Karaktärerna man omges av vill man både stryka medhårs och omfamna vissa vill man sudda ut deras belåtna flin eller helt enkel mörda någon eller flera.

Hatkärlek till denna bok. Hatar när man inser att den är slut men även kärlek att jag fått ta del utav ännu en vacker bok av Lovisa.

Nu får man sätta upp en grej till på min bucketlist. Vad det är får ni läsa er till. Magiskt är vad det är.

Mitt betyg blir full pott!

Fem av fem möjliga.

Vid en väg

Peter Wester

Lange Förlag

Vid en väg

En novellsamling som rör livet i allmänhet. Känner du dig övergiven, förlorat något på vägen eller står och väger mellan hopp och förtvivlan.

Novellerna har ett djup och berörde mig nog lite på ett djupare plan, lite åt det dystrare hållet. Fast det finns ändå en chans att ta revansch på livet. Hoppet är det sista som lämnar en.

Vissa av novellerna berörde mig lite mer men alla hade en fin klang. Alla novellsamlingar behöver inte bara vara lättsamma utan de är fantastiskt vackra med djup.

 

Mitt betyg blir fyra av fem möjliga

Sommarvindar och sanningar

Caroline Möllesand

Wordaudiopublishingsweden

Sommarvindar och sanningar

Ett år går fort, Melindas sorg efter maken är lika öppen som för ett år sen. Dottern Moa förslår att Melinda bör söka kursen självutveckling på öland. Det är kanske just vad Melinda behöver.

På Ekerum är platsen där kursen ska hållas. Väl där så behöver hon dela rum med en annan kursdeltagare. Inte supernöjd med förslaget men när det är en av hennes gamla vänner så ger Melinda det en chans.

Nu börjar resan där självutveckling står på schemat. Här måste deltagarna omvärdera sina tidigare val, kommer de att lyckas under en vecka?

Har man besökt Öland så vet man precis var man befinner sig på ön. Fantastiska miljöskildringar som har en hög igenkänningsfaktor. Känns som jag återupplever platserna med boken framför mig.
En underbar feelgood som andas sommar och vind med en inte alltför lätt handling. Känslor och livsval och framförallt kärleken som är med på ett hörn.
Att ta till vara på livet och börja se möjligheter är den stora byggstenen i boken. Den väcker lite tankar om livet i största allmänhet, försöka finna sig själv och se de möjligheter som finns framför dig och ta chansen, den kan leda till nya dörrar att öppnas och vänskapsband knyts.

Jag kan varmt rekommendera Sommarvindar och sanningar. .

Skuggliljan

Johanna Mo

Uppläsare: Marie Richardsson

Del två i Ölandsbrotten

Utgivningsdatum

2021-06-16

Förlag

Romanus & Selling

ISBN 9789189051720

SKUGGLILJAN

Om boken:

Jenny återvänder till huset och finner det tomt, var är Thomas och Hugo?

Polisen Hanna blir inkopplad för att finna dem välbehållna. Det blir ett svårare fall än det var tänkt då Thomas hittas mördad och inga ledtrådar efter Hugo finns på brottsplatsen. Ju mer de börjar gräva i fallet, flera hemligheter börjar dyka upp. En dotter som ingen visste fanns och andra händelser som gör Hannas arbete svårt när det förflutna ständigt gör sig påmint.

Min reflektion:

Det är något speciellt att läsa böcker som utspelar sig på platser som man har besök eller besöker för all del. Öland och Kalmar är de platser som man får besöka under läsningens gång. Igenkänningsfaktorn är hög och det gillar jag.

Den kanske inte har värsta rivet men den har ett bra tempo med olika spännande scener som fångar mig som läsare. Alla karaktärer är underhållande på sitt vis. En av dem skulle jag verkligen komma närmare och undersöka hur tillståndet är. Varför personen beter sig som den gör.

Karaktärsbeskrivningar kan hon beskriva på ett fantastiskt sätt. Att få följa Thomas och Hanna parallellt är så intressant. Lösningen kommer närmare och närmare men mördaren väntar på sitt avslöjande in i det sista.

 

Mitt betyg blir fyra av fem möjliga